Kimyacılara Yönelik Gaussian Kullanımı Eğitimi

Eğitim/Seminer Adı: Kimyacılara Yönelik Gaussian Kullanımı Eğitimi
Amaç ve Hedef Kitle: – Gaussian, teorik kimya alanında en çok kullanılan yazılımlardan biridir. Bu eğitimin amacı, özellikle yeni kullanıcılarımızın, programı merkezimizde (UHeM) etkin bir şekilde kullanabilmesini sağlamaktır.
Hedef kitlesi, daha önce bir bilgisayarda veya iş istasyonunda Gaussian ile calışmış olup, daha büyük problemleri çözebilmek için programı paralel olarak bir çok işlemcide kullanmak isteyen arastırmacılarımızdır.
İçerik ve Program: Eğitim, seminer şeklinde gerçekleştirilecek olup, 3 modülden oluşmaktadır (Linux, Yüksek Başarımlı Hesaplama, Gaussian). Linux ve süperbilgisayarlar konusunda tecrübeli olup sadece UHeM’de G16 ve G09 çalıştırma kısmına katılmak isteyen araştırmacılarımız ilk iki modülü atlayabilirler. Eğitim uygulamalı olmayıp, demo şeklinde gerçekleştirilecektir.

13:00 – 14:20 Linux işletim sistemi
14:30 – 15:20 Yüksek Başarımlı Hesaplama alanındaki temel kavramlar ve bir süperbilgisayarın bileşenleri
15:30 – 17:00

UHeM’de Gaussian Kullanımı:

– UHeM sunucularına bağlanma (VPN, ssh)

– Gaussian girdisi hazirlama

– UHeM hesaplama sisteminde uygun sunucuları seçip SLURM ile iş verme

– Çalışan işin verimli çalışıp çalışmadığını kontrol etme ve sonuçlarını görüntüleme

Eğitmen: Dr. Kadir Diri
Eğitim Tarihi: 8 Mayıs 2019
Saat: 13:00 – 17:00
Yer: UHeM (İstanbul Teknik Üniversitesi Ulusal Yüksek Başarımlı Hesaplama Merkezi, İTÜ Ayazağa Kampüsü, Bilişim Enstitüsü Binası, Maslak-34469, İstanbul) 4. Kat 410 Laboratuvar
Son Başvuru Tarihi: 2 Mayıs 2019  6 Mayıs 2019
Başvuru: Başvurular UHeM Eğitim Portalı üzerinden alınmaktadır.
Açıklama: – Eğitim ücretsizdir.
– Kontenjan 25 kişi ile sınırlıdır.
– Son başvuru tarihi talep durumuna göre değiştirilebilir.
– Başvuru süresi dolduktan sonra başvuru sahiplerine eğitime katılmaya hak kazanıp kazanmadıkları konusunda bilgilendirme maili gönderilecektir
– Ayrıntılı bilgi ve sorularınız için iletisim@uhem.itu.edu.tr adresine yazabilirsiniz.