Tüm Etkinlikler

1. Beykent Üniversitesi UHeM Gezisi

Beykent  Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Yönetim Bilişim Sistemleri  öğrencileri merkezimizi ziyaret etti. Yüksek Başarımlı Hesaplama ve merkezimiz hakkında öğrenciler bilgilendirildi
  2. BİLSEM Öğrencileri, UHeM’i ziyaret etti.

İlkokullarda sınavla tespit edilen özel yetenekli öğrencilerin mevcut eğitimlerini aksatmayacak şekilde açılan, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okul olan Bilim ve Sanat Eğitim Merkezi (BİLSEM) öğrencileri merkezimizi ziyaret etti.   Öğrenciler merkez, süper bilgisayarlar ve yüksek başarımlı hesaplama ile ilgili olarak bilgilendirildi. Öğrencilerin merkeze olan ilgisi ve soruları, BİLSEM’in öğrencilerin yeteneklerinin farkında olmaları ve sahip oldukları kapasitelerini geliştirerek üst düzeyde kullanmaları konusunda ne kadar güzel bir iş yaptıklarını ortaya koymuştur.
  3. OpenMP ile Paralel Programlamaya Giriş Eğitiminden Kareler

UHeM Eğitim faaliyetleri çerçevesinde 29 Nisan 2016 tarihinde gerçekleştirilen OpenMP ile Paralel Programlamaya Giriş Eğitimimize göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ederiz. Eğitimlerden haberdar olmak için web sayfamızı ve sosyal medya hesaplarımızı takip edebilirsiniz.
  4. Hiç Bilmeyenlere 3 Saatte Linux Eğitiminden Kareler

21 Nisan 2016 tarihinde gerçekleştirdiğimiz Hiç Bilmeyenlere  3 Saatte Linux Eğitimimize göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ederiz. Aynı eğitimin tekrarı 20 Mayıs 2016 tarihinde yapılacaktır. Eğitim detayları ve diğer eğitimler için web sayfamızda bulunan Mayıs ayı eğitim programımızı inceleyebilir, başvurular için web sayfamızı ve sosyal medya hesaplarımızı takip edebilirsiniz.
  5. OpenMP ile Paralel Programlamaya Giriş Eğitimi

UHeM eğitim faaliyetleri çerçevesinde, 12 Şubat 2016 tarihinde, OpenMP eğitimi yapılacaktır. Eğitim ücretsiz olup herkese açıktır. Kontenjan 35 kişi ile sınırlıdır. Eğitimden faydalanabilmek için C/C++ bilgisi gereklidir. Tarih: 12 Şubat 2016, Saat 09:00 – 17:00 Yer: UHeM (İstanbul Teknik Üniversitesi Ulusal Yüksek Başarımlı Hesaplama Merkezi, İTÜ Ayazağa Kampüsü, Bilişim Enstitüsü Binası, Maslak-34469, İstanbul) Eğitmen: Ar. Gör. Süha TUNA Eğitimimize göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ederiz. Eğitime katılamayan ve izlemek isteyenler için OpenMP ile Paralel Programlamaya Giriş Eğitim Videoları UHeM-Wiki sayfamıza yüklenmiştir. İzlemek için tıklayınız.
  6. Yüksek Başarımlı Hesaplama Semineri (Yer: İTÜ Fizik Müh.)

4 Aralık 2015 tarihinde İTÜ Fizik Mühendisliği bölümünde Eğitim ve Ar&GE müdürümüz Dr. Kadir Diri tarafından Yüksek Başarımlı Hesaplama (İng. High Performance Computing) alanındaki temel kavramlar ve bir süperbilgisayarın bileşenlerini ele alan, araştırmacılarımıza hesaplama kaynağı sunan Ulusal Yüksek Başarımlı Hesaplama Merkezi’ni ve PRACE konsorsiyumunu tanıtıcı seminer yapılmıştır.

Adres: İstanbul Teknik Üniversitesi Ulusal Yüksek Başarımlı Hesaplama Merkezi İTÜ Ayazağa Kampüsü, Bilişim Enstitüsü Binası Maslak-34469, İstanbul
Telefon: +90 212 285 70 64