Tüm Etkinlikler

1. OpenMP ile Paralel Programlamaya Giriş Eğitiminden Kareler

UHeM Eğitim faaliyetleri çerçevesinde 29 Nisan 2016 tarihinde gerçekleştirilen OpenMP ile Paralel Programlamaya Giriş Eğitimimize göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ederiz. Eğitimlerden haberdar olmak için web sayfamızı ve sosyal medya hesaplarımızı takip edebilirsiniz.
  2. Hiç Bilmeyenlere 3 Saatte Linux Eğitiminden Kareler

21 Nisan 2016 tarihinde gerçekleştirdiğimiz Hiç Bilmeyenlere  3 Saatte Linux Eğitimimize göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ederiz. Aynı eğitimin tekrarı 20 Mayıs 2016 tarihinde yapılacaktır. Eğitim detayları ve diğer eğitimler için web sayfamızda bulunan Mayıs ayı eğitim programımızı inceleyebilir, başvurular için web sayfamızı ve sosyal medya hesaplarımızı takip edebilirsiniz.
  3. OpenMP ile Paralel Programlamaya Giriş Eğitimi

UHeM eğitim faaliyetleri çerçevesinde, 12 Şubat 2016 tarihinde, OpenMP eğitimi yapılacaktır. Eğitim ücretsiz olup herkese açıktır. Kontenjan 35 kişi ile sınırlıdır. Eğitimden faydalanabilmek için C/C++ bilgisi gereklidir. Tarih: 12 Şubat 2016, Saat 09:00 – 17:00 Yer: UHeM (İstanbul Teknik Üniversitesi Ulusal Yüksek Başarımlı Hesaplama Merkezi, İTÜ Ayazağa Kampüsü, Bilişim Enstitüsü Binası, Maslak-34469, İstanbul) Eğitmen: Ar. Gör. Süha TUNA Eğitimimize göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı teşekkür ederiz. Eğitime katılamayan ve izlemek isteyenler için OpenMP ile Paralel Programlamaya Giriş Eğitim Videoları UHeM-Wiki sayfamıza yüklenmiştir. İzlemek için tıklayınız.
  4. Yüksek Başarımlı Hesaplama Semineri (Yer: İTÜ Fizik Müh.)

4 Aralık 2015 tarihinde İTÜ Fizik Mühendisliği bölümünde Eğitim ve Ar&GE müdürümüz Dr. Kadir Diri tarafından Yüksek Başarımlı Hesaplama (İng. High Performance Computing) alanındaki temel kavramlar ve bir süperbilgisayarın bileşenlerini ele alan, araştırmacılarımıza hesaplama kaynağı sunan Ulusal Yüksek Başarımlı Hesaplama Merkezi’ni ve PRACE konsorsiyumunu tanıtıcı seminer yapılmıştır.
  5. Cuda Eğitimi

Ulusal Yüksek Başarımlı Hesaplama Merkezi (UHeM) eğitim faaliyetleri çerçevesinde, 6 Kasım 2015 tarihinde, “CUDA ile GPU Programlamaya Giriş”eğitimi yapılacaktır. Eğitim ücretsiz olup herkese açıktır. Kontenjan 35 kişi ile sınırlıdır. Eğitimden faydalanabilmek için C/C++ bilgisi gereklidir. Ayrıntılı bilgi ve başvuru için: http://training.uhem.itu.edu.tr Tarih: 6 Kasım 2015, Saat 13:00 – 17:00 Yer: UHeM (İstanbul Teknik Üniversitesi Ulusal Yüksek Başarımlı Hesaplama Merkezi, İTÜ Ayazağa Kampüsü, Bilişim Enstitüsü Binası, Maslak-34469, İstanbul)
  6. Yüksek Başarımlı Hesaplama Semineri (Yer: Kadir Has Ünv.)

Title : Supercomputing 101 Place : Koç University Date : 23.10.2015 Abstract: Computational studies have long become a necessity and sometimes the only tool in solving certain problems in academic and industrial research. The complexity and size of many problems exceed the capabilities of ordinary desktop and laptop computers. This has led to the continuous development of more efficient program algorithms and devices with massive computational firepower, or supercomputers. This talk will introduce the basic ideas behind and components of supercomputers and supercomputing centers. Computing facilities available in Turkey and Europe to our academicians will also be discussed.
  7. Yüksek Başarımlı Hesaplama Semineri (Yer: İTÜ Uçak Uzay)

21 Ekim 2015 tarihinde İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesinde Eğitim ve Ar&GE müdürümüz Dr. Kadir Diri tarafından Yüksek Başarımlı Hesaplama (İng. High Performance Computing) alanındaki temel kavramlar ve bir süperbilgisayarın bileşenlerini ele alan, araştırmacılarımıza hesaplama kaynağı sunan Ulusal Yüksek Başarımlı Hesaplama Merkezi’ni ve PRACE konsorsiyumunu tanıtıcı seminer verilmiştir.

Adres: İstanbul Teknik Üniversitesi Ulusal Yüksek Başarımlı Hesaplama Merkezi İTÜ Ayazağa Kampüsü, Bilişim Enstitüsü Binası Maslak-34469, İstanbul
Telefon: +90 212 285 70 64